home Društvo, Vesti Bostanijada Mekiš: Najteža lubenica 18,9kg, a dinja 9,8kg

Bostanijada Mekiš: Najteža lubenica 18,9kg, a dinja 9,8kg

Tradicionalna Bostanijada u Mekišu  održana je u nedelju 24.jula, u organizaciji Javne biblioteka Doljevac. Kako ističe Bogi Mitić, direktor ove kulturne ustanove, ovogodišnja Bostanijada bila je izuzetno posećena, a veliki broj posetilaca privukle su i novine koje su uveli ove godine, poput štandova sa etno hranom, a koju je pripremalo  Udruženje invalida „Živeti uspravno“ iz Doljevca,  delikatese od bostana i dinja izložio je štand Crvenog krsta iz Doljevca, a bio je postavljen i štand sa medom i proizvodima od meda izlagača  Zoran Stevčića iz Čečine koji je jedan od najpoznatijih proizvođača meda u okolini.

Prvi put, postavljeni su kotlići za pripremu gulaša i svi posetioci mogli su da degustiraju pripremljenu hranu.

Kao i svake godine poljoprivrednici su se nadmetali u kategorijama za najtežu i najslađu lubenicu, ali i najtežu dinju i najboljeg poljoprivrednog proizvođača.

Merenje lubenica

Tako je laskavu titulu najboljeg poljoprivrednog proizvođača poneo Miodrag Slavković iz Mekiša, najslađu lubenicu proizveo je Ivan Slavković, a nagradu za najtežu lubenicu od 18 kg i 900 grama osvojio je Radoslav Miljković.

Nagradu za najtežu dinju osvojila je Gorica Micić čija je težina bila 9 kg 850 grama.

Održano je i tradicionalno takmičenje za MISS Bostanijade, a nažalost nije bilo prijavljenih devojaka za takmičenje iz našeg kraja.

Titulu najlepše devojke ponela je Maja Jovanović iz Jug Bogdanovca, za prvu pratilјu izabrana je Sandra Stojanović iz Prokuplјa, druga pratilјa je Anastasija Ristić iz Prokuplja, a za MISS Šarma izabrana je Jasmina Stojiljković iz Prokuplјa.

Izabrane lepotice Bostanijade

MISS Bostanijade dobila je novčanu nagradu u iznosu od 10 hiljada dinara, prva pratilјa dobila je novčanu nagradu u iznosu od 7 hiljada dinara, druga pratilјa dobila je novčanu nagradu u iznosu od 5 hiljada dinara, a MISS Šarma 3 hiljade dinara, kao i besplatne sezonske ulaznice za doljevački Akva park, a darodavac je Turistička organizacija opštine Doljevac.

Goca Tržan – Bostanijada u Mekišu 2022.

Za dobro raspoloženje posetilaca bila je zadužena popularna pevačica Goca Tržan koja je nastupila u 22 časa pa do ponoći, a pre toga nastupila su kulturno-umetnička društva i lokalni solisti dobro poznati ovdašnjoj publici.

Prema rečima organizatora više od 2 hiljade ljudi posetilo je manifestaciju u Mekišu.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *