home Društvo, Vesti Bravo! Učenica Andrea iz Malošišta osvojila na 2.mesto na Republičkom takmičenju “Književna olimpijada”

Bravo! Učenica Andrea iz Malošišta osvojila na 2.mesto na Republičkom takmičenju “Književna olimpijada”

Učenica osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac izdvojenog odeljenja u Malošištu Andrea Stanković osvojila je 2.mesto na Republičkom takmičenju održanom u Sremskim Karlovcima, a učestvovali su osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije.

Kako kaže nastavnica srpskog jezika i književnosti Gorica Stanković, koja je pripremala učenicu Andreu na takmičenje, u pitanju je finalna smotra „Književne olimpijade“.

  • Jako sam ponosna na moju učenicu Andreu koja pohađa VIII-6 odeljenje u Malošištu i koja je od maksimalnih 20 osvojila 19 poena. To je bilo Republičko takmičenje u Sremskim Karlovcima, a održano je 29.aprila. Dobile smo diplomu i nagrade od organizatora, a ova nagrada i osvojeno drugo mesto je kruna našeg dosadašnjeg rada- kaže nastavnica Gorica.

Kako dodaje Andrea je zauzela 2.mesto, a takmičili su se u znanju osmaci iz cele Srbije, njih 214.

Direktorka škole u Malošištu  Danijela Ibrahim kaže da je ovo veliki uspeh za i našu školu, jer je učenica pokazala odlično znanje  i ovom prilikom čestitam Andrei i nastavnici Gorici koja je pripremala učenicu za takmičenje republičkog ranga.

Ovo takmičenje tradicionalno organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije uz podršku  Ministarstva prosvete, a na „Književnoj olimpijadi“ učenici se nadmeću u poznavanju književnosti.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *