home Društvo, Vesti CDP Doljevac obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

CDP Doljevac obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana. Cilj obeležavanja je da se i osobama s invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u upravljanju društvom u kome žive. Tanja Stanković predsednica Udruženja obolelih od dečije i cerebralne paralize u Doljevcu kaže da  ovaj značajan datum neće biti obeležen u prostorijama udruženja zbog epidemije korona virusa, jer većina članova je krhkog zdravlja. Istakla je da će članovi, kao i svake godine, uoči novogodišnjih praznika dobiti pakete koji će biti dostavljeni na kućne adrese. Kaže da veliko razumevanje imaju od strane lokalne samouprave i odličnu saradnju.

U izjavi za naš radio ističe da se osobe sa invaliditetom suočavaju s nejednakim mogućnostima u pogledu obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene i socijalne zaštite, a njihov svakodnevni život opterećuju i mnoge predrasude i stereotipi.

Tanja Stanković kaže da ovo udruženje neumorno radi na poboljšanju uslova života i stvaranju novih mogućnosti za osobe sa invaliditetom.

Na kraju razgovora je istakla da se nada da će sledeća godina biti bolja, što se tiče korona virusa, i da će članovi, kao i pre, moći da se okupljaju u prostorijama u Doljevcu i međusobno druže, jer je to jako važno za njih. Poželela im je srećne predstojeće praznike i izrazila nadu da će se i dalje raditi na unapređenju prava osoba sa invaliditetom kroz razvijanje postojećih prava i usluga, ali i proširenja pojedinih usluga.

 

One thought on “CDP Doljevac obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *