home Društvo, Vesti Crveni krst Doljevac: Počela podela pomoći stanovnicima substandardnih naselja

Crveni krst Doljevac: Počela podela pomoći stanovnicima substandardnih naselja

Danas je u prostorijama Crvenog krsta u Doljevcu počela podela paketa pomoći stanovnicima substandardnih naselja, a ovu donaciju, prema najavama nadležnih, dobiće i socijalno ugroženi stariji od 65 godina, kao i hraniteljske porodice, a u planu je i podela školskog pribora za decu iz siromašnih porodica.

Prehrambeni i higijenski paketi pripremljeni su iz sredstava Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, Unicefa i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.  Za ugrožene  opštini Doljevac pripremljeno je ukupno 708 paketa,  što je prema rečima Marije Milojević iz Crvenog krsta iz Doljevca, mnogo više u odnosu na druge slične organizacije, s obzirom na dobre rezultate ove organizacije tokom vanrednog stanja. Distribucija se, dodaje,  vrši na osnovu spiskova koje su sačinili predstavnici Mobilnog tima za inkluziju Roma i predsednici Mesnih zajednica, a uz podršku komisije doljevačkog Crvenog krsta.

Kako je predvidjeno, stanovnici substandardnih naselja ovu pomoć dobiće najkasnije do 5.juna, nakon čega je planirana podela pomoći ostalim pomenutim kategorijama koje na to imaju pravo.

Inače, kako dodaje naša sagovornica, za vreme vanrednog stanja ili neposredno posle toga sve ugrožene kategorije stanovnika na teritoriji opštine Doljevac dobile su pomoć preko Crvenog krsta, te je do sada, u dva navrata, podeljeno skoro 900 paketa. Uključujući i ovih 708 paketa pomoći čija je podela počela danas, na teritoriji opštine Doljevac oko 1600 porodica dobio je pomoć državnih organa i donatora, kako bi lakše prebrodili nastalu krizu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *