home Društvo, Vesti Crveni krst: I doljevački vršnjački edukatori na seminaru o trgovini ljudima

Crveni krst: I doljevački vršnjački edukatori na seminaru o trgovini ljudima

Specijalizovanoj dodatnoj obuci za vršnjačke edukatore na temu borbe protiv trgovine ljudima za učesnike koji su tokom prethodne godine stekli zvanje vršnjačkog edukatora, u organizaciji Crvenog krsta Srbije, koja je početkom meseca održana  na Zlatiboru, prisustvovala je i Jelena Milojević, studentkinja iz Kočana, vršnjački edukator doljevačkog Crvenog krsta, čime je stekla dodatna znanja iz ove oblasti.

Seminar je realizovan sa ciljem usavršavanja znanja edukatora kako bi adekvatno, prema standardizovanim modulima realizovali radionice za uzrasne grupe kako je programom predviđeno, kažu u Crvenom krstu u Doljevcu.

Tokom obuke predstavnici Centra za bezbednost dece na internetu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija održali su predavanje o bezbednosti dece i omladine na internetu. U skladu sa potpisanim sporazumom Crvenog krsta Srbije sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija po projektu #surfujoprezno ovim je rad vršnjačkih edukatora u prevenciji trgovine ljudima unapređen. Učesnici su izvođenjem radionica i uspešnom interakcijom, kao i diskusijom, stekli dodatne veštine i spretnosti, koje su im potrebne prilikom prenošenja znanja putem vršnjačke edukacije.

Inače, pored Jelene ovoj obuci prisustvovali su i mladi iz drugih mesta u Srbiji, kao i iz okolnih gradova Niša, Bujanovca, Gadžinog Hana, ukupno njih pedeset.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *