home Društvo, Vesti “Dani povrća” održani u Šarlincu

“Dani povrća” održani u Šarlincu

„Dani povrća“ prva manifestacija takve vrste u opštini Doljevac proteklog vikenda održana je u Šarlincu, u organizaciji Udruženja Eko Koprijan, koje promoviše zdrave stilove života, pre svega zdravu ishranu. Upravo je to bio i cilj ovog okupljanja, organizovanog ispred tamošnjeg Doma kulture, uz preduzimanje svih mera predostrožnosti.

Predsednik Udruženja Radivoje Mitrović kaže da je zadovoljan organizacijom, ali da se nada da će iduće godine manifestacija biti masovnija. –Ovaj kraj, dodaje Mitrović, bogat je raznim poljoprivrednim kulturama, povrćem pre svega, koje je preko potrebno u ishrani za podizanje imuniteta i izbacivanju svih štetnih materija koje se talože u organizmu, što je tokom vladajuće pandemije preko potrebno.

Iako kao poljoprivredni kraj, imamo sve što nam je potrebno za zdravu ishranu, to bogatstvo ne koristimo dovoljno ili ne na pravi način, te je namera da se kroz ovakve manifestacije, kako naglašava, da primer i pokaže kako pravilno iskoristiti te namirnice koje su nam na dohvat ruke.

S tom namerom kreće se i u promociju drugih, sličnih okupljanja, pa je tako za početak novembra najavljen Sajam zdrave hrane u Doljevcu.

One thought on ““Dani povrća” održani u Šarlincu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *