home Društvo, Vesti Doljevac: Sv.Sava bi bio ponosan na trud, zalaganje i umeće doljevačkih djaka

Doljevac: Sv.Sava bi bio ponosan na trud, zalaganje i umeće doljevačkih djaka

Školska slava Sv.Sava i ove godine pokazala je veliku kreativnost, zalaganje, entuzijazam i talenat učenika OŠ “Vuk Karadžić” i njihovih učitelja i nastavnika, koji su, kako tradicija nalaže, svečano obeležili ovaj praznik. Sva odeljenja su se potrudila da uzmu učešća u organizaciji, pripremi programa, ili da pak svoje drugare podrže kao publika.

U matičnoj ustanovi u Doljevcu najpre je sveštenik, otac Bratislav, osvetio žito i presekao kolač sa domaćinom slave, direktorom škole, Goranom Ilićem.

Potom je u holu škole, pred velikim brojem učenika i roditelja, održan prigodan program, uz učešće učenika niže i više nastave. –Svi oni pokazali su veliku predanost u pripremi priredbe, te su prisutni uživali u dramskim prikazima o životu i delu Sv. Save, o negovanju svetosavskog duha u porodici i školi, uživali u velikom umeću učenika, pevalo se, sviralo, kaže za Radio Koprijan profesorka srpskog jezika Danijela Stojanović, koja je učestvovala u pripremi obeležavanja školske slave. –Roditelji su gromoglasnim aplauzima nagradjivali učesnike priredbe, naročito one najmladje i najsladje, prvake, dodaje.

Program je trajao oko jedan sat, nakon čega su nastavnici, prigodni ručkom u prostorijama škole, obeležili Dan prosvetnih radnika.

J.Kozomara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *