home Društvo, Vesti Doljevačka škola preduzela sve mere u skladu sa preporukama zbog korona virusa

Doljevačka škola preduzela sve mere u skladu sa preporukama zbog korona virusa

Doljevačka Osnovna škola „Vuk Karadžić“  odmah je postupila po posebnim preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zbog novonastale situacije sa korona virusom. Kako kaže generalni direktor Goran Ilić pomoćnom osoblju je naloženo da redovno provetravaju učionice i da se pridržavaju mera zaštite koje između ostalog podrazumevaju i pojačanu higijenu učionica i  redovno pražnjenje korpi za otpatke uz obavezu korišćenja rukavica. On je istakao da su naručene i dodatne količine dezinfekcionih sredstava i tečnih sapuna.

Roditelji ne treba da brinu jer će u svim školama u toaletima biti tečni sapuni za pranje ruku. Mi smo danas naručili dodatne količine sredstava za održavanje higijene u školama – rekao je generalni direktor.

Ilić je dodao da se u dopisu Ministarstva koje je dobila doljevačka škola  napominje da je potrebno redovno održavanje školskog prostora, provetravanje učionica, čišćenje dvorišta i učionica, takođe neophodno je pranje i dezinfikovanje podova, zidova, vrata i površina klupa, redovno snabdevanje tečnim sapunom toaleta i učionica.

Kako navodi, prema preporuci, razredne starešine će učenike podsticati na redovno pranje ruku i dati savete da ne dodiruju oči, usta i nos neopranim rukama.

Direktor Ilić kaže da će u okviru časa odeljenskog starešine u svim razredima biti obavezna tema posvećena održavanju lične higijene i neposrednog okruženja, ali na način  koji nije podložan panici i širenju neproverenih informacija.

M.Jovanović

One thought on “Doljevačka škola preduzela sve mere u skladu sa preporukama zbog korona virusa

  1. Mogao bi ministar prosvete da razmisli da li je trebalo ukinuti predmet domaćinstvo.Predlazem da se predmet domaćinstvo i zdravstvena nega spoje u jedan predmet i staviti ga u program od prvog do osmog razreda.Dobro je što je direktor postupio po preporuci ministarstva ali je pitanje hoće li deca i pomoćni radnici kao i ostali građani se toga pridržavati. Nažalost još vidim da ljudi bacaju smeće pored obale reke koje vetar vrati u školsko dvorište.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *