home Ekonomija, Vesti Doljevački poslodavci objavili slobodna radna mesta za program “Moja prva plata”

Doljevački poslodavci objavili slobodna radna mesta za program “Moja prva plata”

Mladi nezaposleni do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra za drugi ciklus programa “Moja prva plata”, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Doljevački poslodavci oglasili su slobodne pozicije, a zainteresovani bez posla imaju još nekoliko dana da se prijave.

Prijava je moguća preko portala mojaprvaplata.gov.rs, a od programa “Moja prva plata” očekuje se da omogući da se 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima. Mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna naknada od 22.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.

I poslodavci sa teritorije opštine Doljevac oglasili su slobodne pozicije, a mladi na portalu “Moja prva plata” mogu da vide koje su pozicije oglasili poslodavci, o kojim kompanijama je reč i koja vrsta i nivo obrazovanja su potrebni za to.

Tako Predškolska ustanova “Lane”, kako stoji na sajtu mojaprvaplata.gov.rs, oglasila je slobodnu poziciju za radno mesto vaspitač, a do sada se prijavilo 3 kandidata,  fabrika Leoni u Malošitu raspisala je nekoliko slobodnih radnih mesta za one sa visokim obrazovanjem, a najviše je prijavljenih kandidata je za poziciju inženjera bezbednosti i zaštite, njih osmoro, i diplomirani psiholog, a za ovo radno mesto apliciralo je do sada desetoro mladih bez radnog iskustva sa završenim odgovarajućim fakultetom.

Javno komunalno preduzeće „Doljevac“  u drugom ciklusu „Moja prva plata“ raspisalo je tri slobodna radna mesta, Apotekarska ustanova “BENU” Beograd za rad u Doljevcu traži dva početnika sa završenom srednjom školom i fakultetskom diplomom.

Po jednu slobodnu poziciju  oglasili su poslodavci: Vučković  Predrag servis za opravku vozila, GACO doo Kočane, Аluming plast Doljevac, EXTRA-KOP plus, stomatološka ordinacija u Doljevcu STARDENT, benzinska pumpa RADUN AVIA, A&D-METAL Pukovac, SUPER PROM Doljevac, SALDO PLUS Doljevac, ISIDORA I MARKO.

Kada je reč o načinu prijavljivanja, kandidati će, kao i poslodavci, najpre obaviti registraciju preko sajta e-Uprave, a potom će otvoriti profil na sajtu Moja prva plata gde će uneti sve potrebne informacije o sebi i svom obrazovanju.

NSZ će proveriti da li su bili u radnom odnosu budući da je uslov da budu nezaposleni ili da je radno iskustvo koje su imali bilo kraće od devet meseci i da u poslednjih šest meseci nisu bili u radnom odnosu kod poslodavca kod koga konkurišu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *