home Društvo, Vesti Humanitarni bazar u Pukovcu u organizaciji Crvenog krsta za dvoje bolesne dece Sanju iz Šarlinca i Todora iz Draškovca

Humanitarni bazar u Pukovcu u organizaciji Crvenog krsta za dvoje bolesne dece Sanju iz Šarlinca i Todora iz Draškovca

Humanitarni bazar za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje dvoje bolesne dece iz našeg kraja, Sanje Stanković iz Šarlinca koja ima 20 meseci i malog Todora Stojanovića iz Draškovca starog 9 meseci, u organizaciji doljevačkog Crvenog krsta, biće održan u Pukovcu u ponedeljak 30. maja od 9 časova na tamošnjoj pijaci.

Kako za naš Radio kaže Marija Milojević iz Crvenog krsta, svi humani ljudi mogu donirati po nešto iz svog domaćinstva što može naći kupce, poput igračaka, ručnih radova, slika, slatkiša iz domaće radinosti, koje će volonteri ove organizacije prodavati i prikupljen novac uplatiti za lečenje mališana. Donacija se može doneti u prostorije Crvenog krsta svakog radnog dana od 7 do 15 časova, a bliže informacije možete dobiti na brojeve telefona 018/870 079 i 018/870 777.

Sanja je beba koja se još uvek nije ni jednom osmehnula, a kamoli sve drugo što bebe njenog uzrasta rade. Da bi napredovala u lečenju potrebno je omogućiti intenzivnu fizikalnu rehabilitaciju i ostale potrebne tretmane kako bi napredovala. Roditelji nisu u mogućnosti da sami plate troškove lečenja pa se ovim putem obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu kako bi Sanja što pre nastavila sa lečenjem.Odmah po rođenju dijagnostikovane su joj Dg. G91.9 Hydrocephalus, Q74.3 Arthrogryposis multiplex congenita, Q02 Microcephalia. U pitanju su teške dijagnoze koje značajno ograničavaju Sanjine sposobnosti. Sredstva su joj potrebna za lečenje u zemlji i inostranstvu, specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku, rehabilitaciju, terapije i ostale potrebne tretmane, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Todor iz Draškovca je mališan kome još uvek nije utvrdjena tačna dijagnoza, a samim tim ni smernice za lečenje. On se iz tog razloga sada nalazi u Turskoj na detaljnim ispitivanjima.Todor je od rođenja više puta bio hospitalizovan i više je vremena proveo po bolnicama, nego kod kuće. Razlog njegove  hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen. Todor u ovom trenutku ima dijagnoze Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis. Neurološki je i dalje u stanju izmenjene svesti, uspavan.

Crveni krst poziva sve ljude dobre volje da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju prikupljanja pomoći za ovo dvoje mališana i posete njihov štand u ponedeljak u Pukovcu.

Novac za Sanjino lečenje možete uplatiti i na druge načine, na primer s Upišimo 1121 i pošaljimo SMS na 3030 , kao i u 160-6000001216647-24 ili 160600000121708180

Novac za Todorovo lečenje takodje možete uplatiti slanjem SMS poruke:  Upišimo 1277 i pošaljimo SMS na 3030, kao i uplatom na dinarski račun:  160-6000001381821-75 ili devizni račun:  160600000138178683.

J.Kozomara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *