home Ekonomija, Vesti Iz Poreskog odeljenja apeluju: Sve informacije o stanju duga zatražite putem telefona 4810-054 lokal 24

Iz Poreskog odeljenja apeluju: Sve informacije o stanju duga zatražite putem telefona 4810-054 lokal 24

Iz Lokalne poreske administracije opštine Doljevac podsećaju poreske obveznike da je rok za uplatu četvrte akontacije za porez na imovinu 14. novembar 2020.godine. Kako dodaje načelnica LPA u Doljevcu Jasmina Paunović, porez na imovinu se plaća tromesečno i sada je na redu posledna – četvrta akontacija za fizička i pravna lica za 2020. godinu. Ona je apelovala na poreske obaveznike da sve informacije o stanju duga zatraže putem telefona:  4810-054 lokal 24, a u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja širenja zarazne bolesti – covid19.

Jasmina Paunović načelnica LPA u Doljevcu
  •  Zamolila bih poreske obveznike da bez preke potrebe ne dolaze u prostorije LPA u Doljevcu da se ne bi stvarala gužva, jer je epidemiološka situacija nesigurna i kako ne bi sebe, ali i zaposlene izlagali riziku oboljevanja od covida19. Naši službenici će svim strankama maksimalno izaći u susret i putem telefona i drugih sredstava elektronske komunikacije rešiti sve probleme. – kaže načelnica Jasmina Paunović.

Podsetimo da za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obveznik plaća zateznu kamatu, a za izbegavanje plaćanja poreza na imovinu predviđena je novčana kazna.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju.

 

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *