home Društvo, Vesti Јavni poziv za prijavu štete od elementarne nepogodе, rok do 9.februara

Јavni poziv za prijavu štete od elementarne nepogodе, rok do 9.februara

Stanovnici opštine Doljevac do 9. februara mogu da se prijave za nadoknadu štete koju su njihova domaćinstva pretrpela u poplavama sredinom ovog meseca, a poziv je uputila Komisija za elementarne nepogodne opštine Doljevac.

Podsetimo, tokom nedavnih poplava, prema izveštaju opštinskog Štaba za vanredne situacije, poplavljeno je ukupno 51 stambeni objekat i 125 pomoćnih objekata i dvorišta i to u Šarlincu, Belotincu, Orljanu, Šainovcu, Mekišu, dok je evakuisano 35 lica. Pored  ljudi iz nekoliko domaćinstava evakuisane su i domaće životinje. Oštećeno je više lokalnih puteva i dva mosta.

Komisija za elementarne nepogode za teritoriju opštine Dolјevac pozvala je građane  opštine Dolјevac, koji su pretrpeli štetu od elementarnih nepogoda tokom januara meseca tekuće godine, da istu prijave na odgovarajućem obrascu do 09.02.2021. godine.

Prijave štete se podnose isklјučivo preko pisarnice Opštinske uprave opštine Dolјevac, svakog radnog dana u vremenu od 08 do 15 časova, na propisanom obrascu koji se može preuzeti na pisarnici Opštinske uprave opštine Dolјevac i kod predsednika mesnih zajednica Mekiš, Orlјane, Šarlinac, Šainovac i Belotinac.

Prijave upućene posle propisanog roka, kao i prijave koje nisu podnete na propisanom obrascu neće biti razmatrane od strane Komisije.

Za sve dodatne informacije i građani se mogu obratiti Komisiji, lično ili na broj telefona 018/4810-056, svakog radnog dana u vremenu od 08 do 15 časova.

Podsetimo, najveći problem napravili su vodotoci II reda i to reke Kruševice u Belotincu, Mehane u Malošištu, Mekiškog potoka u Mekišu, Torinskog potoka u Šarlincu i Šainovcu, kao i Jugbogdanovačke reke u Orljanu.

М.Ј.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *