Kreće medjunarodna policijska akcija pojačane kontrole saobraćaja

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 17. do 23. juna 2024. godine, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopštavaju iz policije.

U sklopu ove akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u petak 21. juna, širom Evrope biće realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Saobraćajni policajci Policijske uprave u Nišu, u prvih pet meseci ove godine, isključili su iz saobraćaja 957 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 203 zadržano, kao i 88 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

One thought on “Kreće medjunarodna policijska akcija pojačane kontrole saobraćaja”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *