home Društvo, Vesti Lokalna samouprava Doljevac obezbedila pakete za ugroženo stanovništvo

Lokalna samouprava Doljevac obezbedila pakete za ugroženo stanovništvo

Crveni krst Doljevac uz podršku poverenika civilne zaštite u naseljima u opštini Doljevac privodi kraju podelu paketa socijalo ugroženim kategorijama stanovništva.

Novac za nabavku paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama izdvojila je iz budžeta loklana samouprava u Doljevcu. Paketi su podeljeni u 13 naselja, a danas biće uručeni meštanima u Malošištu, Doljevcu i Orljanu.

Marija Milojević iz Crvenog krsta Doljevac kaže da je pomoć uručena sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe, a na osnovu predloga opštinskih poverenika za svako mesto i procene Centra za socijalni rad Dolјevac. Paketi su  distribuirani na kućne adrese  korisnika kako bi se sprečilo okuplјanje većeg broja  lјudi na  jednom mestu.

Iz ove organizacije ističu da korisnici Narodne kuhinje, njih 600 tokom ovog perioda dobijaju obroke i oni ne ostvaruju pravo na pomenute pakete.

Paketi su iste sadržine i u njima se nalaze osnovne životne namirnice poput brašna, šećera, soli, ulja, pirinča, testenina, konzervi ribe i mesnatih proizvoda, sredstva za održavanje higijene i toalet papir.

Ona je dodala da uporedo sa podelom paketa koje je finansirala lokalna samouprava sprovodi se i sabirna akcija osnovnih životnih namirnica i sredstva za higijenu od donatora. Apel za prikuplјanje pomoći upućen je svim privrednim subjektima sa teritorije opštine Doljevac.

Kako kaže  ovom pozivu do sada su se odazvala preduzeća : Mak internacional, Vodogradnja Pukovac, Ideal Kočane, Breza Pukovac, Bambi Dolјevac, Metro Dolјevac, Jugoteks Knežica i Čutura Prokuplјe.  Ovi paketi sa osnovnim životnim namirnicama biće u skorije vreme podeljeni ugroženim kategorijama stanovništva.

Svi građani mogu dodatno da se informišu na broj telefona Centra za socijalni rad Doljevac 018/870-072 kako bi otklonili nedoumicu da li im sleduje paket ili ne. Centar za socijalni rad naime formira spiskove, po kojima kasnije Crveni krst deli pakete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *