home Društvo, Vesti Miholjski susreti sela u Malošištu

Miholjski susreti sela u Malošištu

Manifestacija Miholjski susreti sela biće održana naredna dva dana u Malošištu. Ovu manifestaciju finansijski je  podržalo Ministarstvo za brigu o selu, a organizator je Javna biblioteka u Doljevcu uz podršku lokalne samouprave Doljevac. Bogi Mitić direktor ove kulturne ustanove ističe da će se Miholjski susreti sela u Malošištu održati 21. i 22.oktobra (četvrtak i petak) u centru sela s početkom od 18 sati uz bogat kulturno-umetnički i zabavni program. Prema planu, manifestacija biće održana na platou ispred Doma kulture u centru sela, a za ovu priliku organizator je iznajmio profesionalnu veliku binu.

Prve večeri posetioce će zabaviti lokalni pevači: Mičić Zoran iz Doljevca, finalista emisije „Nikad nije kasno“, Jelena Stefanović iz Orljana, Miroslav Stojković-Ćosa i Goran Jovanović-Cika iz Malošišta. Nastupiće i Kulturno-umetničko društvo „Bukovik“ iz Mozgova, Izvorno udruženje „Mika Šestak“ iz Svrljiga i Folklorna sekcija iz Merošine, kao i zdravičar Martin Blagojević iz Šarlinca. Sve izvođače će pratiti orkestar Gorana Ilića iz Merošine.

Druge večeri, u petak ,pesme na dijalektu kazivaće pesnik i profesor srskog jezika i književnosti Vlasta Cenić, nastupiće KUD „Abrašavić“ iz Niša kao i pevači Ema Stojanović, Ratka Živković iz Malošišta, Petar Cvetković iz Malošišta, Predrag Krivokapić-Lile Iz Žitorađe, učesnik takmičenja „Nikad nije kasno“, Dunja Tošić iz Malošišta, Jovica Zdravković-Šuca i Marko Žmara Milić iz Brzog Borda, učesnik takmičenja „Zvezde Granda“.Sve izvođače će pratiti orkestar Gorana Ilića iz Merošine.

Bogi Mitić, direktor Javne biblioteke ističe da je ovo veliki projekat i očekuju veliki broj građana iz  naše opštine i posetioce iz okruženja i apelovao na građane da se pridržavaju epidemioloških mera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *