home Društvo, Vesti Nastavlja se vakcinacija protiv covida19 u Domu zdravlja Doljevac, do sada zaštitu primilo oko 3200 ljudi

Nastavlja se vakcinacija protiv covida19 u Domu zdravlja Doljevac, do sada zaštitu primilo oko 3200 ljudi

Da bi se dostigao kolektivni imunitet na covid19, kako naglašavaju stručnjaci, potrebno je da se imunizuje od 50 do 70 odsto građana, jer taj procenat zaštićenih sprečava cirkulacija virusa. I pored vakcinacije koja traje već neko vreme Srbija je još uvek daleko od tih cifara.

Kada je, pak u pitanju teritorija opštine Doljevac, prema informacijama iz ovdašnje zdravstvene ustanove, do sada je vakcinu protiv covida19 primilo 3 208 stanovnika, a revakcinisane su 1 474 osobe. Odziv stanovništva  je dobar, napominju iz ove zdravstvene ustanove, dodajući da su zadovoljni procentom vakcinisanih.

Inače, danas se obavlja revakcinacija Sinofarmovom vakcinom, a u planu je da sutra počne organizovana vakcinacija kineskom vakcinom u fabrici Leoni, MZ Belotinac, kao i korisnika narodne kuhinje koji su izrazili želju da se na ovaj način zaštite od ove zarazne bolesti.

A svi stanovnici iz ovog dela zemlje koji su se prijavili preko portala eUprave za vakcinaciju, a još uvek nisu odbili poziv, od danas se bez zakazivanja mogu vakcinisati u niškoj hali „Čair“ u vremenskom periodu od 7 do 20 sati. Naime, kako su saopštili nadležni, od danas 6. aprila počinje vakcinacija vakcinom proizvođača „SINOFARM“ za sve nezakazane građane (VIP ulaz, pored hotela ,,Centro turist“). Vakcinacija će biti omogućena i za one koji su iz bilo kog razloga propustili svoj termin, zbog recimo bolesti ili nemogućnosti dolaska, a bili su prijavljeni preko eUprave.

Inače, od danas je moguća prijava za vakcinaciju protiv korona virusa i preko vibera, saopštila je Vlada Srbije. Na toj aplikaciji građani mogu da se informišu o vakcinaciji, testiranju na korona virus, proceni simptoma i važnim informacijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *