home Društvo, Vesti Niška hala „Čair“ postaje privremena bolnica za obolele od virusa

Niška hala „Čair“ postaje privremena bolnica za obolele od virusa

Grad Niš, po uputstvu Kriznog štaba i Vlade Srbije, pripremio je prostor u sportskoj hali Čair za smeštaj, u slučaju potrebe, 1000 osoba inficiranim virusom Kovid – 19. Obezbeđen je dovolјan broj toaleta, kupatila, internet i priklјučaka za električnu energiju, a dalјe opremanje krevetima i medicinskom opremom u nadležnosti je Vojske i medicinskih ustanova. U slučaju potrebe, Grad je spreman da za ovu namenu opremi i dodatne prostore, objavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na svom FB profilu.

Foto: FB Darko Bulatovic

Prema rečima dr Bratislava Tiodorovića izjavio je da će i niška hala “Čair” biti pretvorena u “privremenu bolnicu” kao ona na Sajmu.

– Kineski stručnjaci su već u Nišu, sve se radi prema uputstvima i prema preporuci struke – objasnio je on na konferenciji za novinare.

Niš je, posle Beograda i Valjeva, grad sa najviše zaraženih, kod 40 osoba je potvrđen korona virus.

Epidemiološka situacija u Nišu je teška i ozbiljna, ali mere koje se uvode i kojih se građani sve više pridržavaju donoprinose suzbijanju epidemije, izjavio Tiodorović.

Tiodorović je rekao da je kod 40 osoba u Nišu povrđen korona virus, a više od 300 građana Niša nalazi se pod nadzorom jer su imali kontakt sa nekim od zaraženih.

 

Foto: FB Darko Bulatović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *