home Društvo, Vesti Nova godina po julijanskom kalendaru u Pukovcu uz Ministarke

Nova godina po julijanskom kalendaru u Pukovcu uz Ministarke

Pravoslavna, Julijanska ili kako se još u narodu zove Srpska Nova godina biće po tradiciji organizovana u centru Pukovca pod pokroviteljstvom doljevačke Javne biblioteke u ponedeljak 13.januara. Ovoga puta centralno dešavanje je koncert poznate muzičke grupe Ministarke, koji počinje u 22:00 i trajaće do ponoći. Pre toga od 20:30 do 22:00 časa svoj nastup u Pukovcu imaće Petar Cvetković iz Malošišta, učesnik Zvezda Granda.

Ministarke su, podsetimo, pop-folk grupa, nastala 2013. godine u Beogradu, a od proše godine nastupaju u novom sastavu. Nova pevačica je Jovana Pajić,  kao i Sandra Čaprić.

Za ponoć je u Pukovcu predvidjen i vatromet. Isto tako, kako kaže organizator po tradiciji za sve posetioce, a očekuje se da ih bude oko hiljadu, biće pripremljene pljeskavice, kuvana rakija, vino ili čaj, dok će one najmladje još jednom posetiti Deda Mraz. Za ovu priliku pripremljeno je oko 500 paketića, za svu decu koja dodju sa roditeljima na doček, a ove novogodišnje darove obezbedila je Javna biblioteka, kao i svake godine.

Program se održava na platou ispred Doma kulture u Pukovcu, a organizator poziva sve gradjane opštine Doljevac, a i šire da prisustvuju ovom veselom dešavanju.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *