home Društvo, Vesti Novi ciklus besplatnih pregleda u nedelju

Novi ciklus besplatnih pregleda u nedelju

U nedelju 22. septembra počinje novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda, u više od 100 zdravstvenih ustanova, bez zakazivanja, na koje će moći da dođu i građani bez zdravstvene knjižice. U domovima zdravlja, opštim bolnicama, KBC i kliničkim centrima građani će od 8 do 16 sati moći da urade EKG i merenje krvnog pritiska, kontrolu glikemije, tumor markere, ultrazvuk abdomena i ORL preglede.

U Domu zdravlja u Doljevcu pregledi će takođe biti organizovani u nedelju, 22.septembra, u vremenu od 8 do 16 sati. Pacijenti, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne, moći će da provere nivo šećera u krvi, visinu krvnog pritiska kao i da urade EKG. Tokom ove akcije radiće se i ultrazvučni pregledi, odnosno pregled abdomena.

U KC Niš ponuđeni su pored standardnih pregleda  i pregledi ORL specijalista i provera tumor markera.

Građani Topličkog okruga, nezavisno od toga da li imaju zdravstveno osiguranje, moći će u nedelju, 22. septembra, besplatno i bez zakazivanja, da obave kontrolne preglede u Opštoj bolnici “Aleksa Savić” u Prokuplju, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove. Pregledi će biti obavljani u Službi interne medicine u nedelju od 8 do 16 časova a pored merenje šećera u krvi, uzimanja tumor markera, kontrole krvnog pritiska, EKG pregleda i ultrazvuka abdomena, građani će moći da obave i otorinolaringološki pregled. Navodeći da su kardiovaskularne bolesti najčešći uzrok smrti stanovništva u Srbiji i svetu, iz prokupačke bolnice su ukazali da su kontrolni pregledi najbolja preventivna mera za očuvanje zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *