home Društvo, Vesti Održana šesta sednica SO Doljevac

Održana šesta sednica SO Doljevac

Danas je održana šesta sednica SO Doljevac na kojoj su usvojene izmene i dopune prostornog plana opštine Doljevac. Odbornici su doneli Odluku o III rebalansu budžeta opštine Doljevac koji je urađen po sugestiji Ministarstva finansija. Rebalans, kao i Odluku o izvršenju budžeta za prvih devet meseci 2019.godine, obrazložio je načelnik za privredu i finansije Jovica Pešić. On je između ostalog rekao da je budžet izvršena za period januar-septembar sa preko 50 odsto.  Odbornici su dali i saglasnost za izmenu finansijskih planova Javne biblioteke, Turističke organizacije opštine Doljevac i Crvenog krsta Doljevac.

  • Ono što bih istakao u delu prihodovane strane je to što smo sada izbacili iz projekcije prihoda zaduživanje opštine Doljevac kod domaćih komercijalnih banaka za potrebe finansiranja kapitalnih investicija. Naime, rashode koje smo hteli da finansiramo iz ovog vida finansiranja biće moguće realizovati sledeće budžetske godine- istakao je Pešić.

U delu prihoda, Pešić dodaje u izjavi za radio Koprijan, da opština ima ugovorenu donaciju za realizaciju projektnih aktivnosti za inkluziju Roma, koja će se sprovoditi u saradnju sa Stalnom konferencijom gradova i opština koji će trajati 12 meseci, a vrednost projekta je oko 60 hiljada evra.

U delu rashodovane strane usklađivali su potrebe, kako kaže Pešić, direktnih, indirektnih i korisnika. Što se tiče direktnih korisnika, koji nose najveće investicione rashode,  izmenjen je finansijski plan, odnosno smanjeni su rashodi za vodosnabdevanje i kanalisanje otpadnih voda, za po desetak miliona dinara.

Ove godine sanacija klizišta u Malošištu je obustavljena zbog toga što se niko nije javio da izvodi radove, a koji su bili ponuđeni  kroz otvoreni postupak javne nabavke.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *