home Društvo, Vesti Opet nasilnička vožnja po našim ulicama

Opet nasilnička vožnja po našim ulicama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli tokom vikenda, kako saopštavaju iz policije, iz saobraćaja su isklјučili 23 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, među kojima jednog zbog nasilničke vožnje, kao i jednog koji je odbio da se alkotestira.

Policija je, preciziraju, u okolini Dolјevca, alkotestirala dvadesetdevetogodišnjeg vozača „fijata“ i utvrdila da je upravlјao vozilom sa 2,18 promila alkohola u organizmu. Nјemu je, zbog prekršaja nasilnička vožnja, određeno zadržavanje, nakon čega mu je  Prekršajni sud u Nišu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 dana i novčanu kaznu u iznosu od 220.000 dinara.

Pored toga policija sumnjiči i dvadesetjednogodišnjeg vozača „BMW“ da je, upravlјajući vozilom sa 1,49 promila alkohola u organizmu, prošao na crveno svetlo i udario u drugo vozilo.Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Saobraćajna policija zadržala je još osmoricu vozača koji su vozili sa više od1,21 promila alkohola u organizmu, kao i jednog koji je odbio da se alkotestira.
Protiv svih vozača će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Iz policije apeluju na vozače da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i doslednopoštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *