home Društvo Opština Doljevac i naredne godine veliko gradilište, uskoro i nova fabrika !

Opština Doljevac i naredne godine veliko gradilište, uskoro i nova fabrika !

Odbornici SO Doljevac su na jučerašnjoj sednici usvojili budžet za 2020. godinu, a čak preko 450 miliona dinara je predviđeno za investicione aktivnosti. Više od polovine tog novca, preko 280 miliona dinara, uložiće se u izgradnju pratećih sadržaja pored auto puta, odnosno pored Akva parka. Pored trenutnih radova koji se odvijaju na izgradnji pešačke staze u Malošištu uskoro će se raditi i kružni tok kod Knežičke reke.

U izjavi za radio Koprijan predsednik opštine Goran Ljubić je obelodanio i još jednu stranu investiciju koja će doprineti otvaranju 120 do 150 novih radnih mesta.  Ljubić kaže da je priča sa firmom iz Švajcarske koja proizvodi etikete za poznate  brendove Nivea,  Koka kola, i slično, aktuelizovana ponovo posle dve godine i da je postignut dogovor skoro o svim detaljima.

Ova investicija iz Švajcarske je vredna oko 9 miliona evra, a kako kaže predsednik Ljubić, cilj je da naredne godine takvih investicija bude u vrednosti oko 20 miliona evra.

Ulaganje u školstvo nastaviće se i naredne godine, pa će tako u rekonstrukciju centralne škole u Doljevcu biti uloženo oko 106 miliona dinara, zaključio je na kraju razgovora Goran Ljubić.

One thought on “Opština Doljevac i naredne godine veliko gradilište, uskoro i nova fabrika !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *