home Društvo, Vesti OŠ Doljevac: Časovi skraćeni zbog lošeg grejanja

OŠ Doljevac: Časovi skraćeni zbog lošeg grejanja

Prvi hladni decembarski dani i prvi jutarnji minus, i ove sezone pokrenuli su staro pitanje, loše grejanje u doljevačkoj školi. Iz tog razloga od utorka se otpočelo da skraćivanjem pojedinih časova, a od danas su svi časovi skraćeni. U utorak i sredu prva dva časa trajala su regularnih 45 minuta, dok su ostali bili skraćeni na 30, a od danas svi časovi traju pola sata.

Skraćeno će se raditi, kako za Radio Koprijan kaže direktor škole Goran Ilić, do kraja ove radne nedelje. Tokom vikenda, kako naglašava, očekuju ekipu koja će, očistiti sisteme za grejanje, te se nada da će od ponedeljka situacija sa grejanjem biti bolja.

Inače, podsetimo problemi sa grejanjem u matičnoj školskoj ustanovu u Doljevcu postoje već nekoliko grejnih sezona zbog dotrajalih kotlova, koji su odavno spremni za zamenu, što je projektom rekonstrukcije škole, koji je već neko vreme u planu, i predvidjeno. Medjutim, iako se rekonstrukcija škole najavljuje nekoliko godina unazad, taj posao, iz raznoraznih razloga, još uvek nije otpočeo, te su učionice i prošle grejne sezone, kao i na početku ove, često bile prohladne.

Poslednji put rekonstrukcija škole je bila najavljena za proleće ove godine, što se nije desilo. Pre toga je bilo rečeno da će se za ovu grejnu sezonu rekonstruisati bar sistemi za grejanje, s obzirom na urgentnost tog problema, ali se nažalost ni ti planovi nisu ostvarili.

Bilo kako bilo i pored velikog truda ovdašnje lokalne samouprave do rešavanja ovog problema još uvek nije došlo, a kada djaci mogu očekivati toplije učionice još uvek se ne zna. Nadamo se da to neće biti tek na proleće.

One thought on “OŠ Doljevac: Časovi skraćeni zbog lošeg grejanja

  1. A zbog cega se nigde u vestima ne pominje da je na to grejanje povezan I vrtic?Tu su nasa najmladja deca,I da li se zna da se radne Sobe greju kvarcnim grejalicama?Kako je moguce da se vec godinama Taj problem ne pominje nigde?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *