home Ekonomija, Vesti Pijaca u Malošištu ponovo radi, većina građana nije držala propisanu distancu (foto)

Pijaca u Malošištu ponovo radi, većina građana nije držala propisanu distancu (foto)

Zelena pijaca u Malošištu danas je, Odlukom Štaba za vanredne situacije u Doljevcu, ali i prema preporukama Vlade RS, ponovo otvorena. Prodavci su bili raspoređeni na propisanoj udaljenosti i svi su imali zaštitne maske, poneki i rukavice, ali u nedostatku istih koristili su kese prilikom merenja i pakovanja robe.

Prostor u centru Malošišta, činilo se da je mali, kako bi primio sve prodavce, ali i kupce. Ono što je evidentno i što na neki način para oči, jeste da kupci nisu poštovali mere propisane udaljenosti, mnogi su pošli u nabavku i bez maski.

Na nekim tezgama primetili smo i veći broj kupaca koji su bili tik jedan pored drugog, a ne na udaljenosti od 1,5 do 2m. Takođe, uočili smo i manje grupe ljudi koji su stajali, pozdravljali se i opušteno razgovarali. Neki od njih takođe, nisu imali zaštitnu opremu. Moramo da primetimo da je dosta građana popuštanje mera od strane Kriznog štaba Vlade RS shvatio kao da je i prestala opasnost od korona virusa, pa su bez poštovanja mera držanja distance i nošenja zaštitne opreme pijačni dan u Malošištu iskoristili za međusobno druženje.

Inače, ponuda na zelenoj pijaci u ovom mestu bila je dosta bogata, a cene pristupačne.

Zelena salata prodavala se po ceni od 4 do 5 komada za 100 dinara, mlade ljute papričive 5 komada za 100 dinara, kupus i šargarepa  60 dinara po kilogramu, jabuke 80, a zelen 150 dinara po kilogramu.

Mladi krastavci, domaće proizvodnje, mogli su se pazariti do 100 dinara po kilogramu, a mladi krompir 130 din.

Veza mladog crnog luka koštala je 20 dinara, a rotkvice 4 veze za 100 dinara.

Dok su jaja koštala 12 dinara, a domaća 15 dinara po komadu.

Bila je bogata i ponuda rasada. Tako da u zavisnosti od sorte i kvaliteta rasad kupusa je koštao 10 din po komadu, krastavac 30, paradajz od 20 do 30 dinara, a paprika od 10 do 15 dinara.

Prodavci cveća imali su bogatu ponudu.

Na stočnoj pijaci nije bilo puno prodavaca, ali je cena prasića bila oko 260 dinara po kilogramu žive mere.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *