home Društvo, Vesti Počele prijave za testiranje prvaka

Počele prijave za testiranje prvaka

Zbog korona virusa upis prvaka ove godine drugačiji je nego prethodnih. Iako je ranijih godina upis počinjao svakog 1.maja, ove godine ovaj proces počinje 1.juna, . Termine je moguće zakazati lično u ovdašnjoj osnovnoj školi “Vuk Karadžić”. Ipak, od danas na portalu eUprava, roditelji mogu da elektronski, bez odlaska u školu, iskoriste uslugu eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih đaka.Ta usluga trebalo bi da omogući roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece.

Kako dodaju u resornom ministarstvu, imajući u vidu situaciju sa koronavirusom i kako bi se izbegle gužve po školama, ove godine će se upisivanje  đaka u prvi razred osnovne škole sprovoditi samo u zakazanom terminu.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje dostupna je od danas do 10. jula 2020. godine, a preko aplikacije eUpis moguće je izvršiti upis učenika u školu i povlačenje neophodnih dokumenata, iz matične knjige rođenih i evidencije prebivališta. Svi podaci biće pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem, pa roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu, sem uverenja o lekarskom pregledu, ne donose nijedan drugi dokument.

Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.

U prvi razred u opštini Doljevac, prema rečima nadležnih, ove godine krenuće oko 140 djaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *