home Društvo, Vesti Počeli radovi na izgradnji pešačke staze

Počeli radovi na izgradnji pešačke staze

Radovi na izgradnji pešačke staze od centra Malošišta do Knežičke reke počeli su danas. Kako ističe predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić staza će biti duga oko 2,5 km  i vrednost radova iznosi 12 miliona dinara.

Ljubić dodaje da je uređenje postojeće i izgradnja nove staze od velike važnosti jer je na ovom delu puta velika frekvencija saobraćaja. Takođe, u blizini je i škola pa će mališani, nakon završetka radova, imati bezbedniji put do kuće. On je istakao da su tokom posete ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i direktora preduzeća „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka ukazali da je ovaj deo puta u opštini Doljevac jedan od najnebezbednijih i dogovoreno je da pored izgradnje pešačke staze bude izgrađen i kružni tok kod Knežičke reke.

Predsednik Ljubić je dodao  da se nada da će pešačka staza biti završena za mesec dana.

Što se tiče kružnog toka, Ljubić ističe, da trenutno rade projektnu dokumentaciju i da se nada da će radovi početi na proleće.

Vozači na ovoj deonici voze brzo, tome doprinosi i nedavna rekonstrukcija starog auto-puta i često ne uspore ispred uključenja kod Knežičke reke i nažalost dolazi do saobraćajnih nezgoda. Izgradnjom kružnog toka usporili bi smo saobraćaj na ovom delu puta i sigurno će to dovesti do smanjenja broja udesa rekao je Ljubić.

On je u izjavi za Radio Koprijan dodao da trenutno doljevački putari vrše adekvatno obeležavanje mosta kod skretanja za Belotinac i postavljanje odgovarajuće zaštitne ograde, a sve u cilju bezbednijeg saobraćaja na putevima u opštini Doljevac.

M.Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *