home Društvo, Vesti Pojačan rad kovid ambulanti- U Doljevcu, za sada, nema povećanog broja obolelih

Pojačan rad kovid ambulanti- U Doljevcu, za sada, nema povećanog broja obolelih

Po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara pojačan je rad svih kovid ambulanti, rečeno je danas Tanjugu u resornom ministarstvu, a prenosi Politika.

To podrazumeva da je angažovan maksimalan broj zdravstvenih radnika i trijažnih ambulanti. Ministarstvo navodi da se, nažalost, obistinilo sve ono na šta je struka ukazivala, da će masovni dočeci Nove godine za posledicu imati upravo ovakvu situaciju.

U Doljevcu kovid ambulanta radi po ustaljenom radnom vremenu, svakog dana, od 7 do 20 sati, a kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi i za sada nema povećanog broja pacijenata  koji se javljaju na pregled. Dodaju, da će u skladu sa preporukama resornog ministarstva, rad kovid ambulante biti pojačan, ako dođe do naglog skoka obolelih u opštini Doljevac.

Iz Ministarstva apeluju na sve da budu strpljivi i tolerantni, posebno prema zdravstvenim radnicima koji su tu da im pomognu i nisu krivi što se neko zarazio kovidom usled nepoštovanja propisanih i preporučenih mera. Ovo je tek početak novog talasa korone, koji će po svemu sudeći biti veoma jak”, kažu u Ministarstvu zdravlja i podsećaju da je jedini način da se koronavirus pobedi vakcinacija, kao i da se izbegavaju sve situacije i okupljanja koja mogu da dovedu do zaražavanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *