home Hronika, Vesti Pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije, kao i vozila koja prevoze drva

Pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije, kao i vozila koja prevoze drva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, osnovane po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, u cilјu suzbijanja bespravne seče šuma, sprovode pojačane kontrole šumskih područja na teritoriji Srbije, kao i pojačane kontrole vozila koja prevoze drva.

Detalјnom kontrolom, pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine su u toku samo jednog dana, u dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplјa i Kruševca, pronašli i otkrili pet kamiona koja su bila natovarena nelegalno isečenim stablima.

Pripadnici ove nedavno formirane jedinice, kamione natovarene neobeleženim stablima i bez posedovanja odgovarajuće dokumentacije, otkrili su u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava u Prokuplјu i Kruševcu.

Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP „Srbija šume“, a protiv trojice vozača kamiona  biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine nastaviće da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju naše šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *