home Društvo, Vesti Povodom Dana opštine Doljevac priznanja za tri ministarstva koja su dala doprinos našem razvoju

Povodom Dana opštine Doljevac priznanja za tri ministarstva koja su dala doprinos našem razvoju

Na svečanosti upriličenoj povodom Dana opštine Doljevac 13. oktobra značajnim priznanjima, koja se svake godine, tradicionalno, dodeljuju na ovaj dan zaslužnim ustanovama i institucijama, nagradjena su tri ministarstva koja su, kako stoji u obrazloženju, dala značajan doprinos našem razvoju.

Povelje, kao najznačajnije priznanje dodeljene su Ministarstvu privrede Republike Srbije, za postignute izuzetne rezultate i dostignuća u privrednom razvoju opštine Dolјevac i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, za postignute izuzetne rezultate i dostignuća u razvoju opštine Dolјevac, dok je Plaketom nagradjena Kancelarija za održivi razvoj nedovolјno razvijenih područja, pri Ministarstvu bez portfelja, za izuzetna dostignuća u sanaciji infrastrukture nakon poplave koja je zadesila teritoriju opštine Dolјevac.

Obraćajući se prisutnima pomoćnica ministra Ministarstva privrede Biljana Žarković, istakla je, izmedju ostalog, da joj je drago što je opština Doljevac prepoznala njihov angažman u realizaciji značajnih projekata i istakla da će svakako ta saradnja nastaviti u interesu gradjana naše opštine.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Čedomir Rakić poručio je prilikom dodele priznanja da je saradnja državnog i lokalnog nivoa jedan od prioriteta rada resornog ministarstva u ovom mandatu, kako bi se zajednički ojačali kapaciteti na lokalu i doprinelo da svaka jedinica lokalne samouprave širom zemlјe bude jednako razvijena. Takodje je izrazio uverenje da će projekat osiguranja obala i korita Lisičjeg potoka uzvodno od uliva u Pustu reku u Pukovcu, u koji su MDULS i opština zajednički uložili, biti od velikog značaja za meštane i poručio da će Ministarstvo nastaviti da pruža pomoć gradovima i opštinama da realizuju projekte koji imaju za cilј pobolјšanje životnih uslova na lokalu i unapređenje usluga i sadržaja za građane.

On je pozvao opštinu da konkuriše za dobijanje podrške prilikom uspostavlјanja Jedinstvenog upravnog mesta, jer će, prema njegovim rečima, ovaj projekat stanovnicima Dolјevca omogućiti da brže i lakše završe sve administrativne poslove koje imaju u svojoj lokalnoj samoupravi.

Šefica kabineta Ministarstva bez portfelja, Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Jelena Trifunović je prilikom uručenja Plakete opštine Doljevac, zahvalivši se na priznanju, naglasila da je saradnja na svim nivoima vlasti jako bitna, a kad god su od opština, a ima ih 44 koje spadaju u kategoriju nedovoljno razvijenih, dobili informaciju da im je potrebna pomoć u realizaciji aktivnosti iz njihovog domena, Kancelarija se uvek trudila da izadje u susret i podrži bitne projekte. Naglasila je da se u njihovom kabinetu nadaju da će Vlada imati sluha da naredni budžet Ministarstva bez portfelja bude duplo veći, kako bi se podržalo što više infrastrukturnih projekata na lokalu.

Ove godine dodeljeno je ukupno 10 priznanja, a pored pomenutih ministarstava, nagradjene su lokalne institucije koje svojim predanim radom, kako stoji u obrazloženju odluke, daju doprinos razvoju i unapredjenju naše opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *