home Hronika, Vesti Prijava protiv majke čija su deca nestala u Nišu za zlostavljanje i zanemarivanje

Prijava protiv majke čija su deca nestala u Nišu za zlostavljanje i zanemarivanje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa beogradskom policijom pronašli su sinoć devetogodišnju devojčicu i petogodišnjeg dečaka čiji je nestanak prijavljen 2. avgusta ove godine u večernjim časovima. Deca su pronađena u Beogradu bez povreda.

Policija u Nišu će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv dvadesetosmogodišnje majke dece podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica.

Ona se sumnjiči da je zanemarivala potrebe svoje dvoje dece kao i da nije vodila računa o deci koja su se iz kuće udaljila u jutarnjim časovima, a ona je njihov nestanak prijavila tek u večernjim.

Ona je novinarima kazala da je pre mesec dana došla iz Beograda u niško selo Gornji Matejevac i to sa troje dece.

„Udala sam se za jednog čoveka, ali nam nije išlo pa smo se rastali. Nakon toga sam boravila u Nišu u centru grada, pa sam srela jednog dečka i počela sa njim da živim. Deca su imala običaj da idu po gradu da šetaju i igraju se. Tog dana kada su nestali, sinčić i ćerkica su od ranog jutra tražili da ih pustim da idu u park Čair da se igraju. Dozvolila sam im i dala im 700 dinara da se provedu. Kako se nisu vraćali kući otišla sam da ih tražim. Celog dana sam obilazila mesta gde sam znala da vole da idu ali ih nisam našla pa sam njihov nestanak prijavila policiji“, rekla je juče majka mališana. Kazala je da joj je nedavno umrla i šestomesečna ćerkica ali nije umela da objasni zbog čega je dete preminulo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *