home Poljoprivreda, Vesti PSS Prokuplje pruža pomoć za prodaju poljoprivrednih proizvoda

PSS Prokuplje pruža pomoć za prodaju poljoprivrednih proizvoda

Krajem prošle sedmice počela je sa radom Elektronska pijaca Srbije i svi zainteresovani građani mogu, uz jednostavnu registraciju, da kupe voće, povrće, meso, sireve, mleko, jaja, med, kao i niz drugih tradicionalnih prehrambenih proizvoda. Duška Petrović iz PSS Prokuplje, savetnik za stočarstvo, kaže da ova služba  svim poljoprivrednim proizvođačima iz našeg kraja nudi pomoć prilikom registracije na ovom portalu, ukoliko poljoprivrednik nema računar i internet konekciju ili ne poseduje dovoljno znanja za registraciju.

Poljoprivredni proizvođači mogu putem ovog portala da ponude svoje proizvode, jer zbog zatvaranja pijaca nisu u mogućnosti da plasiraju svoju robu.

Duška Petrović ističe da poljoprivrednici mogu da dobiju sve informacije putem telefona 027/210-055, a ukoliko žele pomoć pri registraciji na portalu treba da pripreme važeću imejl adresu, broj telefona, lokaciju na kojoj se gazdinstvo nalazi i vrstu poljoprivrednih proizvoda koje nude.

Takođe, ova služba nudi pomoć za izdavanje dozvola poljoprivrednicima u vreme zabrane kretanja, a kako bi mogli da završe radove u polju.

Nadležni objašnjavaju da građanima poručena roba može biti isporučena direktno od strane proizvođača, ali i pomoću brojnih kurirskih službi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *