home Društvo, Vesti PU Niš: Izjava načelnika Slaviše Virijevića

PU Niš: Izjava načelnika Slaviše Virijevića

Policijska uprava Niš dostavila je našoj redakciji izjavu  načelnika PU Niš Slaviše Virijevića, a povodom događaja prilikom okupljanja građana ispred zgrade PU Niš,  koju prenosimo u celosti:

„Povodom sinoćnog događaja, prilikom okuplјanja ispred zgrade Policijske uprave u Nišu, kao i objava na društvenim mrežama da sam navodno naredio „da se policija povuče u zgradu“ obaveštavam Vas da su te tvrdnje apsolutno netačne i da su policijski službenici postupali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Nije bilo razloga za intervenciju, s obzirom na to da bezbednost građana i policijskih službenika nije bila ugrožena.

Uniformisani pripadnici Policijske uprave u Nišu su postupali po ranije predviđenom planu i ispred zgrade Policijske uprave u Nišu su stigli po povratku sa zadatka. Nakon kraćeg zadržavanja i procene da nema potrebe da intervenišu, oni su ušli u zgradu.

Napominjem da će, ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbednosti građana i imovine, policija reagovati u skladu sa zakonskim ovlašćenjima“, stoji u izjavi koja je dostavljena našoj redakciji.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *