home Društvo, Vesti Škola u Malošištu „Carevina bez nasilja“- Obeležen Dan roze majica

Škola u Malošištu „Carevina bez nasilja“- Obeležen Dan roze majica

Danas je u školi u Malošištu obeležen  Dan roze majica zanimljivom edukacijom učenika o značaju sprečavanja vršnjačkog nasilja i diskriminacije.  Kako kaže pomoćnik direktora Danijela Ibrahim svi su bili na visini zadatka i uz pomoć Vršnjačkog tima i zaposlenih učenici su napravili  roze majice od kartona i papira sa porukama prijateljstva, savetima za uspešnu komunikaciju sa drugima i merama zaštite od nasilja, koje su istaknute u holu škole.

Učiteljica četvrtog razreda Danijela Mitrović pripremila je interesantnu kratku predstavu sa svojim učenicima pod nazivom „Carevina bez nasilja“. Đaci-glumci učenicima od prvog do osmog razreda ovom kratkom izvedbom dočarali da drug nije i ne sme da bude meta i podigli svest o ovom problemu i predstavili načine nenasilne komunikacije, tolerancije, empatije, poštovanja različitosti, razvijanja saradnje i osnaživanje za nenasilno rešavanje konflikata.

Zatim je u holu škole učenicima prikazan, preko video-bima, kratkometražni film „Preobražaj“ koji je govorio o nasilju nad devojčicom.

Kako dodaju iz škole u Malošištu zadatak svih nas zaposlenih je da deci obezbedimo bezbedno okruženje i sigurno odrastanje kroz edukacije za sprečavanje nasilja u školama, da podržimo i ohrabrimo decu da prepoznaju razne oblike nasilja i ukoliko ga uoče to i prijave.

M.J. Foto: D.I.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *