home Društvo, Vesti Sledeće nedelje počinje isplata po 5 hiljada dinara za prvake

Sledeće nedelje počinje isplata po 5 hiljada dinara za prvake

Tradicionalno, pomoć za đake prvake doljevačke OŠ „Vuk Karadžić“ u iznosu od 5 hiljada dinara, biće isplaćena i ove godine iz lokalnog budžeta. Direktor škole u Doljevcu Goran Ilić ističe da je zahtev za prenos sredstava predat lokalnoj samoupravi, da je novac prebačen na račun škole, danas će napraviti raspored podele novca po školama, a već početkom sledeće nedelje novac biće uručen roditeljima prvaka.

Vlastimir Anđelković načelnik za van privredne delatnosti u opštini Doljevac ističe da je Odlukom o budžetu opštine Doljevac za 2021.godinu izdvojena su i sredstva za pomoć roditeljima đaka prvaka uz iznosu od 750 hiljada dinara.  Dodaje, da škola lokalnoj samoupravi, najpre, dostavlja spisak prvaka, a nakon dostave imena i prezimena dece lokalna samouprava, kao i prethodnih godina, svakom učeniku isplaćuje po 5 hiljada dinara.

Ove godine na spisku je 141 mališan sa teritorije opštine Doljevac koji je krenuo u prvi razred.

Početak ove školske godine je specifičan zbog aktuelne pandemije korona virusa, ali se nadamo da će ovaj novac pomoći roditeljima koji su pored nabavke knjiga i pribora bili u obavezi i da deci obezbede maske, kaže načelnik Anđelković.

Iz lokalne vlasti ističu da su ovim izdvajanjima želeli da roditeljima olakšaju izdatke koje septembar nosi sa sobom, tako da će  svaki đak prvak, sa prebivalištem u opštini Doljevac, dobiti ovaj iznos. Najavljuju da će se sredstva za te namene izdvajati i nadalje, kao odličan primer dobre prakse, koja traje već skoro deceniju i potvrda je odgovornog ponašanja lokalne samouprave prema učenicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *