home Društvo, Vesti Sportsko-zabavne igre u PU “Lane” (FOTO)

Sportsko-zabavne igre u PU “Lane” (FOTO)

Sportskim igrama u PU „Lane“ u Doljevcu, kao i u odeljenjima u drugim mestima u opštini, nastavljeno je obeležavanje Dečje nedelje. Učešće su pored dece i vaspitačica uzeli i roditelji, koji su se, zajedno sa svojim mališanima, nadmetali u nekoliko zanimljivih disciplina, poput skakanja u džaku, nadvlačenja konopca, prenošenja ping pong loptice u kašičici, nošenja vode, bacanja čunjeva. Nadmetanje je trajalo oko sat vremena na školskom igralištu pored vrtića, tokom kojih su svi takmičari, i mali i oni veliki, pokazali svoje veštine u različitim disciplinama, a kako to obično biva na ovakvim zabavno-sportskim takmičenjima, rezultat je bio nerešen.

Inače, decu do kraja nedelje očekuju i druge zanimljive aktivnosti poput maskenbala na nivou grupa, doljevački će biti na temu „Deca sveta“, zatim posete dečjih zabavljača, ali i prijem kod predsednika opštine Doljevac, sutra u 10.30 časova.

Podsetimo, manifestacija Dečja nedelja održava se svake godine u mesecu oktobru, u celoj zemlji, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala. Ovoga puta Dečja nedelja je u znaku tridesetogodišnjice Konvencije o pravima deteta.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *