home Društvo, Vesti Srbija sutra slavi Dan državnosti, ponedaljak neradni dan

Srbija sutra slavi Dan državnosti, ponedaljak neradni dan

U subotu i nedelju, 15. i 16. februara, kao i u ponedeljak, 17. februara 2020, praznuje se državni praznik Republike Srbije – Dan državnosti Srbije i Sretenje.

Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, u Republici Srbiji, Dan državnosti se praznuje neradno, pa će i radno vreme biti izmenjeno.

Naime, javna preduzeća i institucije u opštini Doljevac u ponedeljak, 17.februara neće raditi.

Doljevački Dom zdravlja radiće po sistemu dežurstva, a pacijenti neće moći da koriste usluge lokalnih ambulanti, već će  za sve zdravstvene probleme morati da se obrate dežurnom lekaru u Doljevcu.

Takođe i apoteke će imati izmenjeno radno vreme. Apoteka „Neven“ u centru Malošišta za dane vikenda i u ponedeljak neće raditi, dok će apoteka „Niš“ u centru Doljevca raditi od 8 do 15 sati za dane vikenda i u ponedeljak, dok će apoteka  Doma zdravlja u dane praznika raditi od 8 do 12 sati.

Većina trgovina u Doljevcu najavila je redukovano radno vreme i najverovatnije radiće samo prva smena za vreme praznika.

I autobuski saobraćaj imaće izmenjen red vožnje, odnosno autobusi će saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

M.Jovanović

Foto: Wikipedia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *