home Društvo, Vesti Sutra i u subotu proba male mature, na ispitu 186 doljevačkih djaka

Sutra i u subotu proba male mature, na ispitu 186 doljevačkih djaka

Osmaci se krajem ove nedelјe definitivno vraćaju u školske klupe – da polažu probni završni ispit. I 186 doljevačkih osmaka priprema se za simulaciju male mature. Kako je u izjavi Radio Koprijanu rekao direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu Goran Ilić, ova obrazovna ustanova spremna je da sutra i u subotu organizuje pripremu završnog ispita, po pravilima koji su od prošle godine malo modifikovani zbvog epidemiološke situacije, pa tako ni ovog puta u učionicama neće biti više od 15 djaka i jednog nastavnika.

Sva ta pravila važiće i na pravom završnom ispitu juna meseca. Kao je Ilić precizirao, u petak 09. aprila od 13 do 15 sati mali maturanti rešavaće test iz matematike. Dan kasnije, u subotu, od 9 do 11 časova održaće se probna provera znanja iz srpskog (maternjeg) jezika, a od 11.30 do 13.30 pred učenicima će biti kombinovani test sa zadacima iz pet predmeta: istorije, geografije, biologije, fizike i hemije.

Kako je naglasio, za sada nema povratnih informacija od razrednih starešina odeljenja završnih razreda o eventualnoj sprečenosti pojedinih djaka da zbog covida19 ne prisustvuju probi završnog ispita,  tako da se nada da će svi djaci koji završavaju osmi razred moći u petak i subotu da dodju u školu.

Inače, podsetimo djaci od 5. do 8. razreda u celoj zemlji ne idu u školu zbog epidemije corona virusa, te nastavu prate onlajn.

Mladji razredi nastavu pohadjaju redovno, a kako Ilić kaže samo nekoliko djaka trenutno odsustvuje iz škole zbog zaraze corona virusom ili zato što im je neko od ukućana pozitivan na ovaj virus. Takodje i nekoliko učitelja  je na bolovanju iz istog razloga, ali se nastava, naglašava odvija redovno, na vreme se angažuju zamene gde je to potrebno, tako da nema većih problema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *