home Sport, Vesti Tokom vikenda održan šahovski turnir u Pukovcu

Tokom vikenda održan šahovski turnir u Pukovcu

U subotu, 24.decembra, održan je šahovski turnir šahovskog saveza Nišavskog okruga, B kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a organizatori turnira su bili šahovski savez Nišavskog okruga i šahovski klub Koprijan.

U ekipnom takmičenju pobednik je ekipa ŠK „Nais“ iz Niša. Drugo mesto osvojila je ekipa ŠK „Prvak“ iz Niša, a treće MZ „Šainovac“. Ekipa ŠK „Nais“ osvojila je pehar, a pojedinci medalje.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto je zauzeo Srđan Mitić iz Šainovca, drugo mesto je pripalo Nebojši Saviću iz Niša, a treće mesto je osvojio Ivan Savić z Orljana. Svi su dobili medalje.
Glavni sudija na turniru je bio Aleksandar Batanjac.

Organizatori turnira su bili i Mile Stojanović predsednik ŠSNO, Radivoje Mitrović predsednik Skupštine ŠSNO i predsednik ŠK“Koprijan“, Aleksandar Batanjac i Ivan Savić članovi upravnog odbora ŠSNO. Domaćin turnira bio je Jovica Stevanović Džordan iz Pukovca. Organizatori su se zahvalili i rukovodstvu OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojenog odeljenja u Pukovcu gde je i turnir održan.
Kako na kraju dodaju organizatori ovaj šahovski turnir biće tradicionalan, pa se u narednoj godini očekuje nastup većeg broja ekipa i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji.

Foto: R.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *