home Društvo, Vesti U Belotincu se snima dokumentarni film RTS-a, a uskoro nastavak izgradnje kanalizacije i rekonstrukcija predškolske ustanove

U Belotincu se snima dokumentarni film RTS-a, a uskoro nastavak izgradnje kanalizacije i rekonstrukcija predškolske ustanove

Mesna zajednica Belotinac je u proteklom periodu, kako kaže Saša Miljković predsednik sela, imala dosta aktivnosti, a isplanirala je, uz podršku lokalne samouprave, i buduće radove, takođe ovih dana je domaćin filmskoj ekipi RTS-a koja snima dokumentarni film pod nazivom „Dosije Kosovo“.

Miljković ističe da su prošlog meseca uredili i poravnali puteve II reda, odnosno atarske puteve, u dužini od 2 km.  Dodaje da su travnate površine u selu, ali i park u centru redovno održavani, a centar sada krase i dve slike čiju je izradu plati Nikola Stevanović-Šilo.

Posebno je istakao činjenicu da je počelo snimanje dokumentarnog filma u Belotincu, a filmska ekipa RTS-a izabrala je  ovo selo za snimanje kadrova zbog živopisne okoline, spremnosti da pomognu u pronalaženju lokacija, ali i zbog činjenice da je doljevačka opština dobar i nesebični domaćin.

  • Ekipa je najpre posetila lokalnu samoupravu kako bi dobila saglasnost za snimanje određenih kadrova dokumentarnog filma pod nazivom „Dosije Kosovo“. Film se snima do 12.septembra, a pored Belotinca filmska kamera zabeležila je i određene scene u Čapljincu. Mi kao Mesna zajednica filmskoj ekipi pomažemo da pronađe odgovarajuće lokalcije i kuće za snimanje određenih scena, ali i lokalno stanovništvo je pomoglo tako što je dobilo uloge statista u filmu. Ovim putem bih se zahvalio mojim sugrađanima što su ljubazno dočekali glumačku ekipu i izašli u susret i pomogli za snimanje određenih kadrova- kaže Miljković.

Od planiranih radova istakao je dobijanje građevinske dozvole za izgradnju kanalizacije čiji radovi počinju na proleće 2022.godine, a vrednost radova je oko 60 miliona dinara. U pitanju je izgradnja primarnog u sekundari vod kanalizacione mreže i Miljković ističe da je ovo ogromna investicija na ovo selo doljevačke opštine.

Dodaje da je izrada projekta za rekonstrukciju i izgradnju predškolske ustave u Belotincu u završnoj fazi i da nakon dorade projekta početak radova se  očekuju uskoro.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *