home Društvo, Vesti U doljevačkoj školi časovi skraćeni zbog problema sa grejanjem

U doljevačkoj školi časovi skraćeni zbog problema sa grejanjem

Radovi na otklanjanju havarije na kotlu za grejanje u školi u Doljevcu i dalje traju, a kako nam je rečeno u upravi ove ustanove, normalizacija rada sistema za grejanje očekuje se tokom sledeće nedelje. Grejanja, doduše smanjenim kapacitetom, od juče ima, učionice nisu hladne, ali zagrevanje prostorija nije na nivou na kom bi trebalo da bude, jer je od postojeća tri kotla, iz sistema isključen jedan, na kom se desila havarija. Preostala dva su u funkciji.

Kvar se, podsetimo, desio u ponedeljak popodne, u utorak nije bilo grejanja, pa su časovi bili skraćeni na 30 minuta. Juče se nastava odvijala redovno, a od danas, kako kaže direktor škole Goran Ilić, prvi čas trajao je 45 minuta, a ostali skraćeno, po trideset. Skraćenja časova biće sve dok se problem ne reši, što je, kako je precizirao, do kraja ove radne nedelje i verovatno početkom sledeće.

Pored toga, kako kaže Ilić, radi se i na dugoročnom rešavaju ovog problema, s obzirom na to da je sistem za grejanje u doljevačkoj školi star više decenija i dotrajao je.

Naime, još pre nekoliko godina odobren je projekat kod Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i lokalnom samoupravom i trebalo je da otpočnu radovi na potpunoj rekonstrukciji objekta škole, kojima je bilo predvidjeno da se, izmedju ostalog, u potpunosti postave i nove instalacije za grejanje i ugrade tri nova kotla. Medjutim, zbog izbijanja epidemije korone, taj posao je stopiran na neodredjeno vreme.

Zbog novonastale situacije rukovodstvo škole, u saradnji sa lokalnom samoupravom, ovih dana definisaće deo tog projekta koji se odnosi na rekonstrukciju sistema za grejanje i proslediti ga resornom ministarstvu sa zahtevom za što hitniju dodelu sredstava, kako bi se taj problem dugoročno rešio. Prema prvim procenama za te radove potrebno je izmedju 15 i 20 miliona dinara.

Inače, iz sistema za grejanje u školi zagrevaju se i prostorije Obrazovnog centra, u kojem trenutno nastavu pohadjaju deca od prvog do četvrtog razreda, kao i Predškolska ustanova “Lane” i vrtić koji radi u njenom sastavu.

J.Kozomara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *