home Ekonomija, Vesti U petak penzionerima uplata od 100 evra, a ostalim građanima od 1.juna

U petak penzionerima uplata od 100 evra, a ostalim građanima od 1.juna

Penzioneri i primaoci socijalne pomoći novac od države, odnosno 100 evra obećane pomoći dobiće u petak 15.maja,  za ostale građane isplata kreće od 1. juna,  a prijava počinje 15. maja i trajaće do 5. juna.

Pravo na novčanu pomoć u iznosu od 100 evra imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji na dan stupanja na snagu Uredbe, 24. aprila, imaju aktivno prebivalište, sa važećom ličnom kartom. Prilikom prijavljivanja, preko portala Uprave za trezor ili telefonskim putem, preko kontakt-centra, čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja, građani će ostavljati samo tri podatka. To su JMBG, registarski broj važeće lične karte i naziv banke kod koje je otvoren račun ili žele da im bude otvoren račun.

– Već od petka krećemo sa isplatom 100 evra, najpre primaocima penzija i novčane socijalne pomoći. Prijava će biti veoma jednostavna i brza, nakon čega građane najkasnije 1. juna očekuje i uplata novca. Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći ne moraju da se prijavljuju. – kaže ministar finansija Siniša Mali i naglašava da je ovo samo jedna od ekonomskih mera u okviru programa podrške privredi i građanima usled pandemije koronavirusa.

Isplata za primaoce penzija i novčane socijalne pomoći počeće 15. maja. Ukoliko neko od njih nema tekući račun, biće mu u ovu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u Banci “Poštanska štedionica”, koji će biti ugašen kad podignu novac. Državljani koji nemaju tekući račun prilikom podnošenja prijave treba da se izjasne u kojoj banci žele da im se otvori jednokratni namenski račun. Dodatnih troškova nema.

Jednokratna pomoć ne može da bude uplaćena na tuđ račun, a lična karta je neophodna svima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *