home Društvo, Vesti U školi u Šarlincu prvi put održan Novogodišnji i Božićni vašar

U školi u Šarlincu prvi put održan Novogodišnji i Božićni vašar

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ isturenog odeljenja u Šarlincu, zahvaljujući vrednim učenicima, roditeljima i učiteljicama, održan je prvi put Novogodišnji i Božićni vašar. Ovom događaju je prethodila višenedeljna priprema ukrasa koji su nastali na kreativnim radionicama. Kako kaže učiteljica IV razreda ove škole Jelica Vasić izrađeni su novogodišnji i božićni ukrasi i dekoracije uglavnom od prirodnih materijala i tokom ovog vašara ponuđeni su po simboličnim cenama. Prikupljena novčana sredstva biće utrošena za nabavku školskog inventara.

  • Pored druženja i novogodišnjeg raspoloženja vašar prestavlja i mogućnost zarade, pa ćemo prikupljena novčana sredstva iskoristiti za kupovinu školskog inventara. Naime, planirali smo da kupimo odgovarajuće panoe na kojima ćemo izlagati radove dece i samim tim oplemeniti prostore učionica- istakla je učiteljica Jelica Vasić.

Ona je dodala da su se roditelji rado odazvali i učestvovali u izradi novogodišnjih i božićnih dekoracija koje je pored nje održala i učiteljica prvog razreda Aleksandra Stamenković.

Ovakve radionice su i odlična prilika da se kod dece razvija kolektivna saradnja i preduzetnički duh, kaže učiteljica četvrtog razreda u Šarlincu.

Deca su sa velikom zadovoljstvom učestvovala, naročito prvaci, ali zbog njihovog uzrasta učiteljica prvog razreda je držala kreativne radionice u kojima su učestvovali i roditelji dece, dok su četvrtaci samostalno uz moju pomoć izrađivali raznorazne novogodišnje i božićne dekoracije- kaže Vasićeva.

Nastali radovi će sigurno naći mesta u dekoraciji doma jer pored novogodišnjih ukrasa izrađene se u božićne dekoracije, a posebno su zanimljive one sa mladom božićnom pšenicom.

M.Jovanović, foto: J.Vasić

One thought on “U školi u Šarlincu prvi put održan Novogodišnji i Božićni vašar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *