home Vesti U sredu, 20. oktobra Sajam zdrave hrane u Javnoj biblioteci u Doljevcu

U sredu, 20. oktobra Sajam zdrave hrane u Javnoj biblioteci u Doljevcu

Sajam zdrave hrane u Doljevcu, u organizaciji ovdašnje Javne biblioteke, i ove godine okupiće na jednom mestu veliki broj stručnjaka iz ove oblasti, ali i učenike ovdašnje škole, kao i predškolce, s ciljem promovisanja zdravih navika i stilova života od najranijeg uzrasta. Sajam se održava sutra, 20.oktobra u holu Javne biblioteke od 16.00 časova.

Tom prilikom biće održana i tribina na temu „Ishrana iz prirode-šumski plodovi i proizvodi od meda, sve o prevenciji i lečenju“, a govoriće dr Ljubinka Stojković, poznati fito i api terapeut, dok će na temu „Uticaj zdrave hrane na imunitet u vreme epidemije korona virusa“ govoriti dr Danijela Nikolić Đorđević.

Sa jednog od ranijih Sajmova zdrave hrane

Pored toga zanimljive radionice pripremaju se i za najmladje. Deca, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“, kao i mališani iz Predškolske ustanove „Lane“, praviće zanimljive kreacije od raznovrsnog voća i povrća, a pridružiće će im se deca, učesnici Dečje književne kolonije koja se ovih dana održava u Doljevcu. Sve njih zabavlјaće poznati dečiji animator Srđan Siđa Živković iz Prokuplјa, kao i Biljana Stanojević iz Niša.

Takodje, biće pripremljeni i štandovi zdrave hrane, a učestvuju, izmedju ostalih, Crveni krst Doljevac, Udruženje “Eko Koprijan” iz Klisure, Udruženje invalida “Živeti uspravno” iz Doljevca, Udruženje obolelih od cerebralne paralize iz Pukovca, kao i proizvodjač meda od čalija Zoran Stevčić iz Čečine.

Inače, Sajam zdrave hrane održava se povodom Svetskog dana zdrave hrane koji se obeležava 16.oktobra.

J.Kozomara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *