home Društvo, Vesti Učiteljica Danijela Mitrović dobitnica Plakete Učiteljskog društva Niš za izuzetne rezultate postignute u radu

Učiteljica Danijela Mitrović dobitnica Plakete Učiteljskog društva Niš za izuzetne rezultate postignute u radu

Sinoć je u prostorijama Učiteljskom doma u Nišu svečanom Akademijom obeležen veliki jubilej Učiteljskog društva Niš, 140 godina postojanja, a tim povodom bio je objavljen javni poziv za kandidaturu za dodelu najvišeg godišnjeg priznanja Društva, Plaketu Učiteljskog društva Niš, zatim nagradni konkurs ,, Budućnost obrazovanja – klјuč u rukama učitelјa“ za sve aktivne učitelјe – članove lokalnih Učitelјskih društava na teritoriji Republike Srbije, kao i  literarni konkurs ,,Moj učitelј/učitelјica“ za sve učenike osnovnoškolskog uzrasta. Među nagrađenim učiteljima koji su dobili Plaketu je i Danijela Mitrović učiteljica III razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Malošištu, za izuzetne rezultate postignute u profesionalnom radu i afirmaciji učiteljskog društva i profesije.

  • I ove godine bili su raspisani konkursi i za učenike i za nastavnike. Deca su pisala literarne radove na temu ,,Moj učitelј/učitelјica“ , pristigao je veili broj radova, a među nagrađenim učenicima su i Milica Stojanović učenica I razreda škole u Doljevcu i Vasilije Živković učenik II razreda škole u Malošištu. Na konkursu za najuspešnije učitelje odnosno nastavnike dobila sam Plaketu ovog Društva za postignute rezultate- kaže učiteljica Danijela.

Uslovi konkursa su bili i između ostalog da je učitelj odnosno nastavnik u protekle dve godine postigao izuzetne rezultate i sa svojim učenicima, ali i u svom stručnom usavršavanju i napredovanju.

Svake godine dodeljuju se Plakete najuspešnijima, a ove godine dodeljene su četiri Plakete i učitelji koji su dobili ovo odličje su iz osnovnih škola iz Babušnice, Pirota, Prokuplja i Doljevca.

  • Ovo je za mene velika čast da se ovim priznanjem nađem među nagrađenima. Dodela Plaketa, nagrada, diploma i pohvalnica održana je sinoć u Učiteljskom domu u Nišu i tom prilikom zahvalila sam se na priznaju i istakla da je ovo za mene „kruna mog dosadašnjeg rada“, ali i da predstavlja motivaciju za dalje učenje i usavršavanje, pa samim tim i za dalje napredovanje u radu- istakla je Mitrovićeva.

Dodaje, da svaki posao, pa i posao učitelja, traži da se stalno i u kontinuitetu usavršavaju, da uče kako bi ispratili generacije učenika koje dolaze i budu u korak sa njima.

Na kraju razgovora posebnu zahvalnost je izrazila kolegama koji su je sinoć podržali na dodeli, pored porodice, Vinki Dimitrijević-Tasić zamenici direktora OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu i profesoru srpskoj jezika i književnosti Vlasti Ceniću.

Inače, Učiteljsko društvo Niša, koje je osnovano 30.11.1881.godine, okuplja blizu hiljadu članova kao i 60 škola članica i jednu predškolsku ustanovu iz pet okruga: Nišavski, Toplički, Pirotski, Timočki i Kosovsko-Pomoravski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *