home Društvo, Vesti Upis budućih predškolaca preko Portala eUprava

Upis budućih predškolaca preko Portala eUprava

Upis dece u pripremni predškolski program zvanično je počeo juče, a trajaće do kraja juna. Iz predškolske ustanove „Lane“ Doljevac podsećaju roditelje da se u pripremni predškolski program upisuju se deca rođena u periodu od 01.03.2015. do 01.03.2016. godine. Međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije ove godine upis budućih predškolaca odvijaće se preko Portala eUprava, odnosno elektronski.

Usluga upisa deteta u pripremni predškolski program  je dostupna na Portalu eUprava svim registrovanim korisnicima Portala i prilikom korišćenja ove elektronske usluge automatski se pribavlјaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelјi ne moraju da dostavlјaju ni jedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Iz predškolske ustanove „lane“ Doljevac napominju da ukoliko roditelji imaju bilo kakvih problema  prilikom registracije, popunjavanja zahteva i slično mogu kontaktirati ovu ustanovu putem telefona  018/415-1221.

Takođe, roditelji mogu kontaktirati nadležne službe predškolske ustanove u Doljevcu za sva pitanja i nedoumice i putem elektronske pošte  na mejl  lane.doljevac@gmail.com.

Roditelji  putem Portala eUprava mogu brzo i sigurno od kuće da prijave dete za pripremni predškolski program Potrebno je najpre da se registruju  na Portal eUprave, verifikuju nalog i nakon toga mogu koristiti uslugu.

Kada roditelј, staratelј ili hranitelј podnese zahtev preko Portala, predškolska ustanova će dodeliti delovodni broj zahtevu i obavestiti ga preko Portala o dalјim koracima. Na Portalu možete izabrati opciju da li će obaveštenje primati na mejl ili putem sms poruke.

Ako i pored svih preduzetih aktivnosti roditelj, staratelj ili hranitelj ne može da upiše dete preko navedenog portala, na sledećem linku možete preuzeti zahtev, popuniti i isti proslediti na gore navedeni mejl ustanove. https://eur03.safelinks.protection.outlook.com/…

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *