Uveliko se opremaju prostorije predškolskog dela Obrazovnog centra

Prostroje za boravak dece, u fazi oremanja

U Obrazovnom centru u Doljevcu polako se privode kraju pripreme za otvaranje 02.septembra, na dan početka nove školske godine. Deo ovog zdanja koje se prostire na oko 2000 kvadratnih metara, namenjen našim najmladjim stanovnicima, koji pohadjaju vrtić „Lane“ i predškolsku grupu u Doljevcu, njih ukupno pedesetak, uveliko se oprema novom opremom, koju je obezbedilo Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografska pitanja. Početkom meseca postavljena je nova kuhinja, a ovih dana pristiže i nameštaj, te unutrašnji prostor polako dobija svoj finalni izgled, koji će kad bude potpuno uredjen, prema onome što smo danas videli, izgledati prelepo. Prostorije se opremaju po svim savremenim standardima, tako da će ovdašnji mališani imati uslove za boravak kao i njihovi vršnjaci ne samo u velikim gradovima, već i kao oni na zapadu.

Garderoba za decu, još uvek u fazi opremanja
Prostorije za decu, u fazi opremanja

Inače, ovu ustanovu u Doljevcu trenutno pohadja 36 dece  u jaslenoj i mešovitoj grupi, uzrasta 3 do 5 godina, a u predškolsko bi trebalo da krene petnaestak doljevačkih mališana. Četiri prostorije za boravak dece, od kojih svaka ima zaseban toalet i prostor za garderobu, biće u prizemlju, kao i kuhinja i prostrana trpezarija, pomoćne prostorije, portirnica, soba za trijažu. Gornji sprat namenjen je upravi. Objekat je pokriven video nadzorom.

Inače, u izgradnju ovog objekta uloženo je 200 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava u Doljevcu.

Kuhinja u novom Obrazovnom centru

Cilj je, kažu u ovdašnjoj lokalnoj vlasti, da se i u narednom periodu nastavi sa modernizacijom objekata namenjenih deci predškolskog i školskog uzrasta, pa će tako još jedan nov i jedan potpuno rekonstruisan objekat biti spremni za školarce. Naime, privode se kraju radovi na zgradi predškolske ustanove „Lane“ u Pukovcu, koja će takodje 02.septembra otvoriti svoja vrata za pukovačku decu, njih oko 40 iz mešovite i predškolske grupe. Podsetimo potpuno je rekonstruisana i škola u Malošištu, koja takodje počinje sa radom od septembra, dok na zimu sledi uredjenje i doljevačke škole.

Tekst i foto: J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *