home Društvo, Vesti Večeras počinju Miholjski susreti sela u Malošištu: Zvezde večeri Biljana Jevtić i Aca Ilić

Večeras počinju Miholjski susreti sela u Malošištu: Zvezde večeri Biljana Jevtić i Aca Ilić

Manifestacija Miholjski susreti sela biće održana po drugi put u Malošištu. Ovu manifestaciju finansijski je  podržalo Ministarstvo za brigu o selu, a organizator je Javna biblioteka u Doljevcu uz podršku lokalne samouprave Doljevac. Bogi Mitić direktor ove kulturne ustanove ističe da će se Miholjski susreti sela u Malošištu održati 23. i 24.septembra (petak i subota) u centru sela s početkom od 19 sati uz bogat kulturno-umetnički i zabavni program. Zvezde prve večeri biće Biljana Jevtić i Aleksandar Ilić, a druge večeri, u subotu, rok bend „Alhemija“ iz Malošišta. Takođe, biće organizovano i takmičenje u šahu, ali i nadmetanje u pecanju na privatnom ribnjaku Nenada Stojiljkovića. Prema planu, manifestacija biće održana na platou ispred Doma kulture u centru sela, a tokom dana i večeri biće izloženi i štandovi sa starim srpskim jelima koje će posetioci moći da degustiraju. Organizator je pozvao takmičare da se prijave za nadmetanje u raznim kategorijama putem telefona 018/870-814 ili lično u predviđeno vreme pre početka takmičenja.

U petak, 23.septembra, od 9 do 17 sati u prostorijama Javne biblioteke u Doljevcu biće održano takmičenje u šahu, ekipno i pojedinačno, a takmičenje će pratiti i ocenjivati stručni žiri.

Od 19 sati ispred Doma kulture u Malošištu počeće  kulturno-umetnički program, a učestvovaće folklorna sekcija “Opančići” koja radi pri Javnoj biblioteci, folklorna sekcija iz Šainovca, KUD Jasenica iz Jasenice, Martin Blagojević, zdravičar. Za dobru pesmu i fino raspoloženje biće zaduženi lokalni pevači Miroslav Stojković Ćosa, Zoran Mičić, Dragan Stojanović Žabac, Petar Cvetković, Srđan Jovanović Cika, Dunja Tošić koja će otpevati izvornu pesmu kao i Ratka Živković.

Od 21.00 čas sve prisutne uveseljavaće Biljana Jevtić i Aleksandar Aca ilić, a sve izvođače pratiće orkestar Gorana Ilića iz Merošine.

M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *