home Društvo, Vesti Vredni Čečinčani nastavljaju uređenje sela

Vredni Čečinčani nastavljaju uređenje sela

Nekolicina meštana Čečine prošle godine pokrenula je akciju uređenja sela.  Ovih dana radovi su nastavljeni pa je duž puta na ulazu u selo posađeno oko 30 ukrasnih jelki i četinara, a još desetak pored česme u samom naselju. Kako kažu u planu je postavljanje još klupa pored fudbalskog terena.

Sadnice su dobili od Javnog komunalnog preduzeća  Doljevac, a oko desetak meštana je učestvovalo u sadnji.

Kako kaže Miki Đorđević, jedan od pokretača akcije uređenja sela, u planu je postavljanje još dve klupe i stočića, tako da će ovaj prostor biti pravo mesto da odmor.

  • Mi smo dosta toga uradili, a najvažnije je da smo očistili oko fudbalskog terena divlje deponije i naravno postavili smo tablu sa obaveštenjem  da ne bacaju smeće i građevinski šut. Želimo da ovaj prostor uredimo, još lepše sredimo, da bude pravo mesto za odmor i rekreaciju, a ne mesto za odlaganje smeća. Zahvaljujem se i Javnom komunalnom preduzeću Doljevac koje je doniralo ukrasne jelke i četinare- kaže Đorđević.

On dodaje da su prošle godine postavili  zaštitnu ogradu u školskom dvorištu, uredili prostor oko fudbalskog terena, zamenili reflektore na igralištu za mali fudbala i zasadili, obostrano, 36 sadnica lipe od mosta do ulaza u selo. Takođe, postavljeno je i 6 uličnih svetiljki, pet u nizu pored klupa, a šesta je nadomak svlačionice kod fudbalskog terena.

  • Kada smo pokrenuli akciju za uređenje sela nismo znali da će naići na ovoliko pozitivnih rekacija i komentara.  Mnogi su se uključili i pomogli, ali i donirali određena novčana sredstva pa smo kupili neophodni materijal za nastavak radova.

Miki Đorđević ističe da je zahvalan svima koji su učestvovali u radovima prilikom sadnje ukrasnih jelki i dodaje da ideja i predloga ima dosta, samo nedostaju finansije za realizaciju. Takođe, raduje ga činjenica da su se akciji odazvala  deca i pomogla.

 

M.J./ Foto: M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *