home Poljoprivreda, Vesti Zimska škola poljoprivrede počinje u Poljoprivredno-stručnoj službi u Nišu

Zimska škola poljoprivrede počinje u Poljoprivredno-stručnoj službi u Nišu

Tradicionalna Zimska škola poljoprivrednih proizvodjača u organizaciji Poljoprivredne savetodavno-stručne službe iz Niša (PSS) biće održana od 18.do 20. februara u prostorijama ove ustanove. Svakoga dana predavanja počinju od 9:30 časova. Predvidjeno je da prvog dana bude reči o temama iz oblasti ratarstva i povrtarstva, drugog dana, 19.februara, na temu voćarstva i vinogradarstva, a 20.02. iz oblasti stočarstva.  

Tokom trajanja ove Zimske škole, kako za Radio Koprijan kaže Saša Stanković iz PSS iz Niša, biće reči i o drugim aktuelnim temama kao što su nove podsticajne mere koje nudi Ministarstvo poljoprivrede, druge mere agrarne politike, osiguranje useva, kreditne linije u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i predstavljanje IPARD programa za koji, prema njegovim rečima,  postoji iz godine u godinu sve veće interesovanje poljoprivrednika.

Predavanjima, napominje naš sagovornik, mogu prisustvovati svi poljoprivredni proizvodjači, a on još jednom u cilju daljeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i primene savremenih dostignuća i u ovoj oblasti, poziva sve zainteresovane da posete Zimsku školu.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *