Apsolutni imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova je bezbednost dece

„Apsolutni imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova je bezbednost dece i zato pozivamo sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da na propisan način učestvuju u saobraćaju, kako bi se obezbedilo da na siguran i propisan način odvezu decu na želјene destinacije“, poručio je danas Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

„U ovom periodu godine naši najmlađi odlaze na ekskurzije sa kojih lepe uspomene mogu imati samo ukoliko budu bili bezbedni“, rekao je Stević i dodao da je od početka godine Uprava saobraćajne policije prekontrolisala više od 11.000 autobusa koji obavlјaju organizovan prevoz dece, piše na sajtu MUP-a.

Precizirao je da je u 20 slučajeva otkrivena tehnička neispravnost autobusa, da su 23 vozača isklјučena iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju.

„Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavlјanja organizovanog prevoza dece“, kazao je Stević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *